Reteta

„Tocana drumetului”

HOME | 100 retete de foc | Reteta tocana drumetului

Introducere

Despre aceasta reteta

Mergem spre Rucăr Bran. O regiune montană aflată între Argeș și Brașov. O luăm pe firul Dâmboviței, până la gospodăria lui nea Ion.

Ne întâmpină un bunic cu vlaga unui tinerel. Este tot un zâmbet. Cu glumele la el, ne invită să testăm o spânzurată ( țuică veche din butoi de stejar), să prindem ceva viață.

Are povești din cei 90 de ani strânși.

Ne invită să ne domolim foamea cu o tocană. Tocana drumețului.

Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.

Ingrediente si mod de preparare

 Ingrediente:

  • untura
  • carne de porc proaspata
  • ardei gras
  • ardei capia
  • morcov
  • usturoi
  • condimente
  • rosii

Mod de preparare:

A luat din șură, ceapă de peste vară, a spălat 3 roșii mari, doi ardei grași roșii, a scos din beciul rece, o halcă de carne de porc domolit în curte.

Nu folosește ulei, nici nu vrea să audă de el. În tuciul încălzit de lemnul de stejar, aruncă niște untură de peste an. Carnea se caramelizează la foc aprig.

Când carnea este aproape făcută, legumele sunt strecurate de culoare și gust. Boabele de piper, sarea și 4-5 căței de usturoi, transformă banala carne de porc, în cea mai bună tochitură.

Totul a durat cam 25 de minute, dar cu tot cu povești câteva ore.

Poftă bună!

URMARITI-NE SI PE:

Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂

Evenimente oferite de:

CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE

Restauranele si cafenelele din

Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului

USOR SI ACCESIBIL

Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.

 

Exclusiv

CASTIGA 10.000 EURO

E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!

Share This