Reteta
„Tocana drumetului”
HOME | 100 retete de foc | Reteta tocana drumetului
Introducere
Despre aceasta reteta
Mergem spre Rucăr Bran. O regiune montană aflată între Argeș și Brașov. O luăm pe firul Dâmboviței, până la gospodăria lui nea Ion.
Ne întâmpină un bunic cu vlaga unui tinerel. Este tot un zâmbet. Cu glumele la el, ne invită să testăm o spânzurată ( țuică veche din butoi de stejar), să prindem ceva viață.
Are povești din cei 90 de ani strânși.
Ne invită să ne domolim foamea cu o tocană. Tocana drumețului.
Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.
Ingrediente si mod de preparare
Ingrediente:
- untura
- carne de porc proaspata
- ardei gras
- ardei capia
- morcov
- usturoi
- condimente
- rosii
Mod de preparare:
A luat din șură, ceapă de peste vară, a spălat 3 roșii mari, doi ardei grași roșii, a scos din beciul rece, o halcă de carne de porc domolit în curte.
Nu folosește ulei, nici nu vrea să audă de el. În tuciul încălzit de lemnul de stejar, aruncă niște untură de peste an. Carnea se caramelizează la foc aprig.
Când carnea este aproape făcută, legumele sunt strecurate de culoare și gust. Boabele de piper, sarea și 4-5 căței de usturoi, transformă banala carne de porc, în cea mai bună tochitură.
Totul a durat cam 25 de minute, dar cu tot cu povești câteva ore.
Poftă bună!
URMARITI-NE SI PE:
Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂
CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE
Restauranele si cafenelele din
Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului
USOR SI ACCESIBIL
Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.
Exclusiv
CASTIGA 10.000 EURO
E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!