Reteta
„Sloi”
HOME | 100 retete de foc | Reteta sloi
Introducere
Despre aceasta reteta
Un fel de carne la garniță, sau „la găleată”, cum îi mai spun oltenii.
Legenda spune că sloiul de oaie e una din puținele mâncăruri dacice, prezervate în primul rând de momârlanii de pe lângă Petroșani și Petrila.
Realitatea este că ancestrala mâncare ciobănească e răspândită în tot sudul Ardealului.
Eu am avut ocazia să particip la cereonia aceasta undeva în zona Râmnicu Vâlea. În satul Titești, sat de oameni mândrii.
Se spune că este una din localitățile în care terenul nu este de vânzare.
Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.
Ingrediente si mod de preparare
Ingrediente:
- carne de oaie proaspata
Mod de preparare:
Am mers la ivirea zorilor la stână, să luăm oaia. Apoi atârnată în grădină, golită de măruntaie, este făcută bucăți.
Timp de aproape 7 ore a fiert la foc de lemne într-un tuci vechi. Doar sare, piper și foi de dafin proaspete.
Ce rămâne se pune în butoi de lemn. Se păstrează peste iarnă.
Poftă bună!
URMARITI-NE SI PE:
Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂
CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE
Restauranele si cafenelele din
Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului
USOR SI ACCESIBIL
Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.
Exclusiv
CASTIGA 10.000 EURO
E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!