Reteta

„Borsul ciobanului”

HOME | 100 retete de foc | Reteta borsul ciobanului

Introducere

Despre aceasta reteta

Undeva în Prahova, acolo unde brazii caută să împungă cerul, am poposit la stâna primitoare a lui nea Ion Gospodaru. Moștenit numele din generații, aflăm povestea locului, ne minunam de creația naturii și ne bucurăm de cel mai bun ospăț. 

Nu există un meniu al zilei. Tot ce se face se mănâncă imediat. Gustul este unic.

Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.

Ingrediente si mod de preparare

 Ingrediente:

  • Carne de miel
  • Ceapă
  • Ardei gras verde si rosu
  • Morcov
  • Țelină
  • Pătrunjel
  • Suc de rosii făcut în casă
  • Tăiței
  • Untură
  • Sare, piper
  • Ardei iute 

Mod de preparare:

Borșul ciobanului, o zamă de miel fraged. Carnea o fierbe de două ori, la foc aprig. O scurge și o lasă să se astâmpere în focul de fag. Adaugă legumele culese de pe brazdă, aruncă o mână de sare și lasă totul să fiarbă molcom.

Sucul de roșii transformă zama de miel într-o minunăție, iar tăițeii leagă parcă întreaga poveste.

La final verdeață rapid culeasă din grădină.

Pentru că la stână se mănâncă iute, ardeiul iute nu lipsește din ciorba lui nea Ion Gospodaru.

Poftă bună!

URMARITI-NE SI PE:

Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂

Evenimente oferite de:

CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE

Restauranele si cafenelele din

Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului

USOR SI ACCESIBIL

Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.

 

Exclusiv

CASTIGA 10.000 EURO

E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!

Share This