Mucenici moldovenești
Mucenici moldovenești
Moldavian Mucenici
De la Marioara Aparaschivei / From Marioara Aparaschivei
Sat Fetești
Bucovina
Ingrediente
pentru aluat:
650 g făină
80 g unt min.82%
300 ml lapte
2 ouă
100 g zahăr pudră
25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
un praf bun de sare
zahăr vanilat
coajă de la o lămâie
pentru umplutură:
150 ml lapte, 100 g nucă, 100 g stafide, 50 g zahăr,
un praf bun de sare, zahăr vanilat sau esență de vanilie, coajă de la o lămâie
pentru decor:
1 gălbenuș, 1 lingură de lapte, 150 g nucă, 100 g miere
Ingredients
for the dough
650 g flour
80 g butter min.82%
300 ml milk
2 eggs
100 g powdered sugar
25 g fresh yeast or 7 g dry yeast
one generous dash of salt
vanilla sugar
the peel from one lemon
for the filling:
150 ml milk, 100 g of walnuts, 100 g raising,
50 g sugar, one generous dash of salt, vanilla sugar or vanilla essence, the peel from one lemon
for the decoration:
1 egg yolk, 1 spoon of milk, 150 g of walnuts,
100 g honey
URMĂREȘTE-NE ȘI PE:
Facebook și Instagram, deocamdată 🙂
Mai multe rețete
Telemea de capră
De la Ion Gospodaru
Pietriceaua | Muntenia
Borș de foi
De la pensiunea Mia Pavelescu
Pietriceaua | Muntenia
Bulz
De la Mia Pavelescu
Pietriceaua | Muntenia
CAFENELELE ȘI RESTAURANTELE NOASTRE
Restauranele și cafenelele din
Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București
Vezi toate restaurantele și cafenelele Aeroportului
UȘOR ȘI ACCESIBIL
Harta punctelor de interes în Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București
Vezi amplasamentul exact al punctelor de interes din Aeroport.