Reteta

„Ciorba de hrean cu ciolan”

HOME | 100 retete de foc | Reteta ciorba de hrean cu ciolan

Introducere

Despre aceasta reteta

Mehrretich Suppe Krehnenlavend

Legendele din zona Sibiului ne arată o altfel de Românie. Cu tradiții venite din partea sașilor, cu mult calm, cu multă blândețe, cu vorbe frumoase, cu locuri unice, cu o toamnă de povestiti la focul din deal. Am petrecut o seară desprinsă parcă din trecut, chiar în Centrul țării.

Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.

Ingrediente si mod de preparare

Ingrediente:

  • Ceapa
  • Aredei
  • Morcov
  • Patrunjel
  • Telina
  • Ciolan afumat
  • Dres cu ou si smantana
  • Acrita cu zama de varza sau borș
  • Frunze patrunjel
  • Hrean ras in ciorba
  • Rulada din carne macinata
  • Hackfleisch Braten
  • Faschiertes

Mod de preparare:

Sașii îi spuneau Mehrretich Suppe, o ciorbă de ciolan afumat cu legume și închegată de un sos de hrean. La Pensiunea Elisabeta, m-a adus Mădălina. A fost la rândul ei adusă aici de pasiunea pentru marochinărie. A venit acum câțiva ani și… de atunci face naveta. Mi-a povestit de celebra ciorbă. Am vrut să o testez.

A fost o adevărată ceremonie. Un adevărat ritual. De la vizita Lolelor, la modul de preparare autentic, în vârful dealului. La Pensiunea Elisabeta, am simțit că timpul ne mai oferă o șansă.

Poftă bună!

URMARITI-NE SI PE:

Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂

Evenimente oferite de:

CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE

Restauranele si cafenelele din

Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului

USOR SI ACCESIBIL

Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.

 

Exclusiv

CASTIGA 10.000 EURO

E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!

Share This