Reteta
„Branza de burduf”
HOME | 100 retete de foc | Reteta branza de burduf
Introducere
Despre aceasta reteta
Intr-o zi de Mai am luat tara la picior cu gandul de a peterece o zi la stână. Am vrut să vedem cum se face celebra brânză de burduf. La stâna lui Ion Gospodaru, undeva în munții Munteniei se obţine din caşul de oaie, produsul nelipsit de la stânele din România. De asemenea, aceasta mai poate fi făcută din caş de vacă sau bivoliţă sau amestec.
Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.
Ingrediente si mod de preparare
Ingrediente:
- lapte proaspat de vaci
Mod de preparare:
Primul pas este prepararea caşului, care începe cu administrarea cheagului în laptele proaspăt muls. Acesta se lasă 40 de minute până se încheagă, după care se zdrobeşte mărunt.
Caşul este stors bine atunci când se îngălbeneşte şi nu mai curge zer deloc. Trebuie lăsat să dospească 3-4 zile, după care se frământă cu puţină sare. După, brânza vine pusă în bărbânţă sau în burduf”. Burduful şi bărbânţa păstrează brânza timp mai îndelungat.
Cașul este păstrat în butoi de brad 45 de zile. După această perioadă, se îndepărtează marginea mucegaită și se tocă mărunt prin mașină.
Se aerisește se sărează, se bulgărește. Bulgării obținuți se introduc intr-o membrane pentru a putea rezista mai mult timp.
Poftă bună!
URMARITI-NE SI PE:
Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂
CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE
Restauranele si cafenelele din
Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului
USOR SI ACCESIBIL
Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.
Exclusiv
CASTIGA 10.000 EURO
E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!