Reteta „Rapane”

HOME | 100 retete de foc | Reteta rapane

Introducere

Despre aceasta reteta

Drumul spre Constanța pică brusc, aproape fără să mișc…plec la 5 dimineața spre mare. Undeva în Octombrie. Drumul drept îmi pare fascinant de această dată, un răsărit, parcă mai frumos ca nicicând, căprioare care au venit lângă autostradă, ceața joasă.

Ajung după două ore și jumătate la Mamaia, undeva pe o plajă care pare pustie. Mă întâlnesc cu Bogdan și  Eugen. Veneam cu o recomandare solidă. Una din cele mai bune cherhanale din zonă, mi-au facilitat o întâlnire de povestit.

Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.

Ingrediente si mod de preparare

 Ingrediente:

  • Rapane proaspete
  • Usturoi
  • Ceapă
  • Ardei iute
  • Unt
  • Sare și piper
  • Vin alb
  • Bere

Mod de preparare:

Am plecat pe o mare agitată, să trăiesc ceea ce ei fac extrem de des. O zi pe mare și o masă de neuitat. Sunt toți pasionați de mare, se scufundă cu plăcere în Marea Neagră. Sunt triști că poluarea a afectat în ultimii ani fauna mării, că rapanele se înmulțesc exagerat distrugând scoicile. De la ei aflu că o scoică filtrează aproape 80 l apă.

Ajungem undeva nu foarte departe de țărm. Decid să intre în apa ușor agitată. După câteva zeci de minute aduc la suprafață 3 saci de rapane.  

Pe țărm, urmează un proces manual, minuțios de curățare și pregătire a acestora.

Bogdan mă ajută cu una din cele mai savuroase rețete. Rapane în vin alb.

Mă declar imediat câștigat.

Poftă bună!

URMARITI-NE SI PE:

Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂

Evenimente oferite de:

CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE

Restauranele si cafenelele din

Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului

USOR SI ACCESIBIL

Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.

 

Exclusiv

CASTIGA 10.000 EURO

E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!

Share This