Reteta „Rapane”
HOME | 100 retete de foc | Reteta rapane
Introducere
Despre aceasta reteta
Drumul spre Constanța pică brusc, aproape fără să mișc…plec la 5 dimineața spre mare. Undeva în Octombrie. Drumul drept îmi pare fascinant de această dată, un răsărit, parcă mai frumos ca nicicând, căprioare care au venit lângă autostradă, ceața joasă.
Ajung după două ore și jumătate la Mamaia, undeva pe o plajă care pare pustie. Mă întâlnesc cu Bogdan și Eugen. Veneam cu o recomandare solidă. Una din cele mai bune cherhanale din zonă, mi-au facilitat o întâlnire de povestit.
Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.
Ingrediente si mod de preparare
Ingrediente:
- Rapane proaspete
- Usturoi
- Ceapă
- Ardei iute
- Unt
- Sare și piper
- Vin alb
- Bere
Mod de preparare:
Am plecat pe o mare agitată, să trăiesc ceea ce ei fac extrem de des. O zi pe mare și o masă de neuitat. Sunt toți pasionați de mare, se scufundă cu plăcere în Marea Neagră. Sunt triști că poluarea a afectat în ultimii ani fauna mării, că rapanele se înmulțesc exagerat distrugând scoicile. De la ei aflu că o scoică filtrează aproape 80 l apă.
Ajungem undeva nu foarte departe de țărm. Decid să intre în apa ușor agitată. După câteva zeci de minute aduc la suprafață 3 saci de rapane.
Pe țărm, urmează un proces manual, minuțios de curățare și pregătire a acestora.
Bogdan mă ajută cu una din cele mai savuroase rețete. Rapane în vin alb.
Mă declar imediat câștigat.
Poftă bună!
URMARITI-NE SI PE:
Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂
CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE
Restauranele si cafenelele din
Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului
USOR SI ACCESIBIL
Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.
Exclusiv
CASTIGA 10.000 EURO
E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!