Reteta „Urdaras”

In varful Rucarului, traditia spune, ca nea Ion gateste doar cand lautarul ii face o zicere.

HOME | 100 retete de foc | Reteta urdaras

Introducere

Despre aceasta reteta

Si mare moment de bucurie este acela cand pragul casei ii este trecut de rude sau nepoata plecata departe.

La cei 90 de ani, alearga intr-un suflet pana in vatra satuli. Culege cu atentie lautarii si iia duce in curtea casei. Se zice ca acesta este secretul Urdarașului.

Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.

Ingrediente si mod de preparare

 Ingrediente:

  • Caș învechit bine 1 kg
  • Urdă 1 kg
  • Unt – 250 gr
  • Untură
  • Ceapă 2 căpățâni
  • Mărar – 3 legături
  • Sare și pieper

Mod de preparare:

Arunca în tuciul vechi 5 linguri de untură din porc bine crescut, 250 de grame de unt adus de un țăran, în care răsfață ceapa de peste an bine tocata.

Adaugă câte un kg din cașul proaspăt coborât odata cu urda fină de la stână.

Le lasă să se omogenizeze bine, sărează  și împrăștie mărarul proaspăt cules din holdă.

Poftă bună!

URMARITI-NE SI PE:

Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂

Evenimente oferite de:

CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE

Restauranele si cafenelele din

Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului

USOR SI ACCESIBIL

Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.

 

Exclusiv

CASTIGA 10.000 EURO

E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!

Share This