Reteta „Balmos la Buturuga”

Dacă ai drum prin Bucovina, este bine să ai răbdare.

HOME | 100 retete de foc | Reteta balmos la buturuga

Introducere

Despre aceasta reteta

Să ajungi pe urme regale prin Vatra Dornei…dar să ai curajul de a vedea frumusețea munților Căliman. Undeva, pitită printre dealuri și munți, în zgomotul bocănitului cerbilor, trezit de cocoșul de munte, alintat de vântul pădurilor carpatine, este o pensiune născută din sufletul răzeșilor.

Liviu, mă întâmpină cu mândria bucovineanului care știe ce are în suflet.

Absorbit de frumusețea locului mergem să îmi facă ceva rapid de mâncare. O combinație de smântână, jintiță, mălai, brânzeturi, mângâiate într-un ceaun și arse de un foc molcom într-o scorbură.

Legenda spune că răzeșii se refugiau în pădure și pentru a nu face mult fum procedau în acest fel, pregătind masa pentru oștire.

Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.

Ingrediente si mod de preparare

Ingrediente:

  • Smântână proaspătă
  • Mălai
  • Caș
  • Urdă
  • Caș învechit

+ O buturugă pregătită pentru jar.

Mod de preparare:

Mai multe detalii in curand…

Poftă bună!

URMARITI-NE SI PE:

Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂

Evenimente oferite de:

CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE

Restauranele si cafenelele din

Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului

USOR SI ACCESIBIL

Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti

Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.

 

Exclusiv

CASTIGA 10.000 EURO

E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!

Share This